YellowHand

Hvert menneske lever i netop dette her og nu, hvor det gennem sin væren og handlinger påvirker sine omgivelser og ikke mindst medmennesker. Ved aktiv handling ‒ om det er et smil på læben, et glimt i øjet eller en hjælpende hånd ‒ gives den enkelte en enestående mulighed for at øge glæden ved livet for alle som én.

I YellowHand er målet derfor at give sine medmennesker et mentalt løft ved aktiv og engageret handling  ‒ velvidende at jo flere som løfter i flok, desto større bliver virkningen ikke alene lokalt, men i sidste ende også globalt.

Med denne hjemmeside ønsker vi at skabe et forum for mennesker, som gerne vil give en hjælpende hånd til andre. På hjemmesiden kan hentes inspiration eller decideret hjælp til at sætte et lokalt arrangement op. Endvidere kan man bringe information om sådanne og komme med gode ideer til, hvordan engagement og glæde kan komme til udtryk i praksis.

Den gule farve symboliserer livsglæde og spontanitet, som skal være kendetegn for et YellowHand arrangement. Det er endvidere vigtigt, at alt arbejde foregår på frivilligt ulønnet basis i lokalt regi, og at indsamlede midler ubeskåret går til støtte af godgørende arbejde i lokalområdet. Adskillige eksempler på Yellowhand arrangementer findes under fanebladet af samme navn, hvor et katalog med allerede afholdte og kommende arrangementer findes.

I YellowHand er der endvidere mulighed for at melde sig som såkaldt Yellowisher. En Yellowisher føler et stærkt og engageret ansvar for andre menneskers velbefindende og sætter handling bag ord ved bl.a. at tilbyde hjælp ved organisering af YellowHand arrangementer og etablering af nødvendige kontakter i den forbindelse. Som Yellowisher søger man lokalt at skabe de mange ringe i vandet, der kan udbrede sig og i sidste ende overlappe og forstærke hinanden globalt set.

Under fanebladet ”Yellowisher” findes lister over sådanne personer (inkl. e-mail adresser) inddelt efter byer/regioner/lande. Alle er velkomne til at kontakte en Yellowisher med forespørgsler og anmodning om hjælp og gode råd.

Kim Daasbjerg
April 2012